Nyår

I natt stängdes mitt abonemang av och de påstår att de skickat ett nytt kort i måndags som jag inte har fått. Så nu  har vi varit på telenor och de kan inte göra något, tråkigt. Så nu får jag ha ett annat nummer ett par veckor. Nu ska vi se ett avsnitt O.C innan jag ska in i duschen. Ska vara borta redan halv sju och innan dess ska vi till Sasa för en drink. Gott nytt år på er allesammans.

Födelsedag och lägenhetsbesiktning

Igår fyllde min underbara mamma år, närmare bestämt 58 år. Ett stort grattis!!!! Jag jobbade på posten på dagen, sedan åkte jag hem till mamma och klockan 6 hämtade jag pappa på jobb. Halv sju kom syskonen med respektive och barn också givetvis hjärtat. Vi beställde planka till alla och det var riktigt gott.

P tömde den gamla lgh igår och vi besiktigade den idag. Det var en enorm lättnad att den gick igenom, trodde vi skulle få måla om fondväggarna, men nej och det är jag glad för! Kan ju säga att vi va där halv tolv i natt och spacklade, mindre kul men bra blev det!

Efter besiktningen körde vi till pappas jobb och hämtade mitt smink som jag glömde där igår, sedan blev det McDonalds för mellanmål och därefter skivlagret. Vi köpte fjärde boxen O.C, äntligen!!!

Skolan är rejält back och jag har ingen ork eller energi till det alls, vad ska jag göra?

Fattar inte att det redan är nyår imorgon, tiden springer iväg. Va ju inte länge sedan sist. Imorgon kommer summeringen av året som gått.

Ha det bra så länge!!!

081228

When the day is long and the night, the night is yours alone,
When you're sure you've had enough of this life, well hang on
Don't let yourself go, everybody cries and everybody hurts sometimes

Sometimes everything is wrong. now it's time to sing along
When your day is night alone, (hold on, hold on)
If you feel like letting go, (hold on)
When you think you've had too much of this life, well hang on

'cause everybody hurts. take comfort in your friends
Everybody hurts. don't throw your hand. oh, no. don't throw your hand
If you feel like you're alone, no, no, no, you are not alone

If you're on your own in this life, the days and nights are long,
When you think you've had too much of this life to hang on

Well, everybody hurts sometimes,
Everybody cries. and everybody hurts sometimes
And everybody hurts sometimes. so, hold on, hold on
Hold on, hold on, hold on, hold on, hold on, hold on
Everybody hurts. you are not alone

081227

Då var det den 27 december och året börjar lida mot sitt slut, så ta och göra en resume av året sen. Ikväll ska vi ha förfest här, sedan blir det utgång. Det kunde varit riktigt kul, men som situationen är just nu så är det inte så. Gårdags kvällen varextremt lugn, jag satt och skrev på min uppsats, sedan käkade vi bk- mat och sedan la jag mej till Tracy Chapman. Morgonen har bestått av blogg läsande. Hittade tt par extremt fina gåut skor på bianco i Lund. Köpte givetvis inte dem eftersom jag tänkte att de har dem säkert i Malmö, men tror ni att så va läget? Nä såklart inte, vilken miss!

Rea

Igår va vi som sagt hemma hos M & P, det var jätte mysigt! Som tur var fick vi ingen julmat, vilket jag vart tacksam över. Istället blev det ungnsöverbakad fläskfilé (quorn för mej) med brunsås och potatis eller ris. Massa harrycovets som jag aldrig äter nuförtiden. Efter det riktig jultomte med en massa julklappar, underbart!!! Sedan åt vi ris s la malta och kl. 1 va vi hemma.

Idag började rean, vilket egentligen inte va så mycket rea tyckte jag. P handlade varje fall ett par skor och jag köpte ett par jeans, en tröja och en mascara. Känner mej väldigt nere, hjärtat gråter och jag gråter. 


Andra julafton

Julafton på Segevång gick bra igår. Får berätta mer sen. Håller på att fixa mej för julfirande i Hyltarp ikväll, ska bli super mysigt med familjen, julklappar och sista julmaten!

God Jul

Då va den stora dagen här, Julafton! Vi ska käka frukost nu, sedan ska vi handla julklapp och mjälk och bröd till P:s farmor. Efter det blir det hem till henne och se Kalle Anka, som även går på tv just nu. Sedan blir det lulemat och klappar. Första julen som jag inte alls kommer att vara hemma, känns lite sorligt men vi ska ju faktiskt hem där imorgon.

God Jul allihopa!!!!

Dan före dan

Dan före dan idag, känns verkligen inte så. Idag har vi varit hos P:s farmor och träffat Janette och hennes två barn. Efter det åkte vi till nova och kikade lite. Jag hittade ett par jättefina gå ut skor som jag vill ha. Köpte en tröja för 75 kronor (på rea), det blev fatiskt det ända köpet. Skulle köpa julklapp till farmor, men hittade ingen så får ta en snabb vända imorgon. Just nu har vi ätit hämtmat, jag ät en grekisksallad och P åt en gyrostallrik, mums! Nä nu ska jag gå och mysa med min älskling i soffan och njuta av gran och julmys, kanske se en bra film.

Julmys och nyårskris

Då har jag byggt naglarna och blev för första gången inte nöjd. Pratade om något rött, men det var helt för tantigt enligt Helena. Hon föreslog guld och jag sa ja! Vad jag inte visste var att det var en varm guld, nästan brons som inte är min färg alls, men men får överleva tills den 20 januari. Lilla julafton imorgon, känns jättekonstigt. Pratade precis med Lena som befinner sig i Kalix. Nyår börjar kännas kris, har verkligen inga planer, skulle helst av allt bara sticka iväg till solen, men varför finns inte pengarna?

T-bone och lön

Julbordet i lördags var väldigt trevligt. BIev ganska mycket snaps och öl, men så ska det väl vara? Hade pratat m Såfie om att mötas upp och gå ut, men vi var inte hemma förens 2 så kände att det blev lite sent och skönt var det när man vaknade i igår morse.

I går hjälpte vi P:s bror och hans lady att flytta, de har ju flyttat hit till våra trakter nu. När vi va klara bestämde Mantu att de skulle bjuda ut oss på middag. Efter många viljor bestämde vi oss för T-bone. Det blev en hel del mat och en hel del dricka (båda alkohol och läsk). Det var mycket trevligt ända tills vi hamnade i en vild diskussion om barnuppfostran, Mantu och jag hade väldigt delad mening om det. Tror inte riktigt att de gick hem som vänner direkt, men men det är ju inte varje dag man blir bjuden på middag!

Kollade precis internetbanken och upptäckte att mannen fått lön och även jag, csn har dock inte kommit, men vad gör det. Karins första tanke är shopping, men inser ganska snabbt att så inte är fallet. Måste verkligen hålla i pengarna nu. Bestämde igår att vi inte följer med till Hässleholm på nyår, har för närvarande nothing att göra men det löser sig.

Ska iväg och bygga naglarna nu 11, ska bli mysigt att bli ompysslad lite!!!

Julbord idag!!!

Bytat bort mitt pass på Graffiti idag, vilket är väldigt skönt. Vaknade tidigt och kunde inte alls somna om. Älsklingen ligger kvar i sängen för han har fått problem m ryggen och är halv invalid, faktiskt!

Igår vart det sista dagen i skolan och jag har inga lektioner förens den 8 januari. Nu innebär ju inte detta att jag är ledig, men det är ju alltid skönt att inte behöva ta sig dit. Efter skolan va jag å lunchade med Frida, Emelie, Agnes och Patrik, sedan blev det julklappsjakt för hela slanten. Baby möte upp mej efter jobb och vi handlade det sista, jag hade sjukt ont i fötterna när vi var klara, för givetvis måste man ju ha högklackat när man går 5 timmar i sträck. Kvällen va lugn, för engångsskull lagade jag faktiskt maten och det var gott.

Idag blir det julbord i Hyltarp, detta är en tradition som vi har varje år. Eller rättare sagt som mina föräldrar har med en massa bekanta och släkt och så skifftas de om vart de är, men i år är det alltså hemma. Vi har lovat att laga janssons freselse eftersom föräldrarna inte hinner med allt. Ska bli sjukt gott med julmat, har ju inte hunnit äta det en enda gång i år. Sedan ska vi ordna lite små julklappar för det är ju julklappsutdelning ikväll med. Vi ska upp till P:s gamla lgh för att fota grejor som ska ut på blocket och sedan blir det till att fixa sej inför kvällen.
Det var allt, ha en skön dag!!!

En riktigt lyckad kväll

Igår var det party de luxe! Julia ordnade en bag in box och en flaska tequila. Jag å Frida ordnade en citron på café ceder, som dock inte räckte så länge. Men ni har väl hört att det minsann går lika bra att shota tequila med bara salt. Det var alltså det nya coola gängets kväll, som då består av Jag, Julia, Johanna och Frida. Det var en till Johanna här och Tobbe och Simon. Men det var vi tjejer som stod för stämningen. Lite dans om massa bra musik. Efter det blev det kåren för hela slanten. Mycket folk som bara den och vi hade riktigt kul. Efter det åkte jag hem å väckte mitt hjärta å mös å åt mackor med potatissallad! En hel lyckad kväll med andra ord.                                     
















En rolig, men mindre givande dag

En mycket givande dag i skolan, eller inte!!! Seminariet väldigt slappt och jag är nästan glad att jag inte läste någonting. Utställningen som vi hade sen var värsta skämtet, ingen sydsvanskan utan tidningen city. Utan kamera, det var ju därför jag kom dit. Men alla dagar behöver ju inte vara lärorika, de kan ju faktiskt vara roliga med, och det tycker jag minsann att dagen idag har varit. Imorgonbitti ska jag till tandläkaren, hoppas det går bra.

Förbannade böcker

Förbannade engelska böcker, jag orkar inte mer. Känns som jag läser en mening, hoppar fram tjugo och läser en. Så alla som vill hitta ett mycket dåligt, rent utav uruselt sätt att plugga på, varsågoda!

Allan Svensson

Vad ska man säga, dagen har återigen bestått av jobb. Jobbat på posten från åtta till fyra. Har världen gulligaste pappa som körde från svedala för att hämta mej i malmö och köra mej till svedala för att sedan själv köra in till malmö igen och jobba, Tack!!!

Känner mej enormt slut efter dagen. Älsklingen kom och hämtade mej och vi ska ha mys med god middag ikväll. Imorgon har vi litteratur seminarie i skolan och Karin har inte läst ett skit, och då menar jag inte en enda bokstav. Men det går säkert bra, jag tror på mej själv. Skolan har väl inte direkt kommit i första hand på sistonde, vilket är jävligt korkat.

Hade varje fall bestämt mej för att inte tacka ja till mer jobb innan jul, men va fan är jag så jävla kass på att säga nej för!

Nä nu ska jag läsa en rad till min uppsats, sjukt spännande.

Så mys med julen, har jag förresten sagt att vi tagit in granen? Det blev jättefin, massa röda kulor och rosetter!

Frida jag finns här för dej!

Peter Jöback

Igår jobbade jag igen och det var sjukt mycket folk Dessutom var det helt sjukt mycket otrevligt folk. Men passet gick ganska snabbt.

Efter det blev det att stressa hem för att ducha och fixa mej. Palle hämtade sin mamma så att hon var här kl. 5, mina föräldrar kom tjugo över fem. Började med att dricka glögg och väntade givetvis med att sätta in maten i ugnen. När vi väl slängde in den, tog det helt för lång tid. Så kl. 7 hade vi nätt och jämnt ätit klar, men då var vi ju tvunga att åka, konserten började ju kl. 19.30. Pappa fick köra snabbt som bara den, underlättade ju inte att parkeringen låg flera mil från arenan och att det blåste orkanvindar där ute.

När vi väl kommit fram efter denna långa och blåsiga promenad, fick alla resa sig för att vi skulle komma fram, säkert jättepopulärt. Ja, ja, han hade varje fall inte börjat sjunga. Det var riktigt bra. Killen hade ju dessutom humor. Efter 2 timmar var det slut och vi fick sjuts hem.



Onsdag- Lördag

Oj oj oj, nu har jag ju inte skrivit på ett par dagar. De två senaste dagarna har mestadels bestått av jobb, jobb, jobbGrafitti. Efter jobbet igår snabbade vi oss för att försöka hitta en gran, men d hade såklart stängt! Får ordna det idag istället.

Börjar jobba kl. 11 men jobbar bara tills halv fyra, så det är riktigt skönt. Ikväll har vi bestämmt att vi ska äta potatisgratäng med pepperbiff, eller ja, Palle äter pepparbiff och jag äter qourn, men men. Till det ska vi givetvis se Idol-finalen, hoppas Kevin vinner.

Är väldigt  stressad över skolan, känner att jag hinner inte riktigt med där. Får ta hela nästa vecka och verkligen plugga.

Imorgon blir det jobb igen, sedan ska vi se Peter Jöbacks julkonsert på kvällen, ska bli massa mys. Innan så kommer alla hitt för att käka, med alla menas då mina föräldrar och P:s mamma, så så många blir vi. Det ska bli riktigt mysigt!!!!


Nu ska jag gå och fixa mej, sedan ska jag äta mitt nya beroende, mjölk och flinger!!!!

Äntligen!!!

Igår va jag äntligen hos frisören och blev väldigt nöjd. Sjukt skönt att bli av med det slitna, tog dock 4 timmar, men mysigt va det med huvudmassage och allt. Efter det åkte jag till mamma å Saga i Trelle. Hon snackar som bara den hela tiden. Väldens sötaste å underbaraste tjej helt enkelt.

Varit i skolan idag, väldigt inte givande. Känner mej helt ur form, batterierna är helt urladdade. Hoppas att det känns bättre snart. Peter Jöback på lördag, mys....

Erbjuden pengar, hur sjukt är det?

Fredag kväll gav jag mej iväg till Magzter för en ladys night. Vi tittade halv på idol å drack vin. Skulle även beställa mat och kom fram til den genialla idén att de får köra hem maten till oss. En timme efter betällning ringer de och frågar om vi bor på bokstigen. Nää verkligen inte svara Maggan, då är han ute i Bunkeflostrand. Helt fel. Så efter en och en halvtimme fick vi halt ljummen indiskmat, härligt!!! Kvällen var mycket  trevligt!!! Underbart att få träffa er.

Lördag morgon gick jag upp kl. 7 för att följa med mamma, pappa och syster till Tyskland. De kom dock inte förens halv nio, varför är jag inte förvånad. Det är alltid så när vi ska någonstans. Över bron och genom Danmark, sedan färjan över Röby- Puttgarten (vet ej om det stavas så). Väl framme i Tyskland åkte vi till Burg då vi handlade helt för mycket och käkade. Drack världens mest avslagna cola och förövrigt världens äckligaste. Men det var mysigt. Därifrån gav vi oss till Boarder shop för inhandling av alldeldes för mycket alkohol. Därefter hem.

Direkt när jag kom hem vart det in i duchen för att göra mej i ordning för att åka till Frida. Tog bussen dit och fick erbjudande om pengar på den lilla vägen från bussen till Frida av en runkande man, nasty!!! Karin blev livrädd och ringde Frida som fick prata med mej tills jag va framme. Där hade vi en underbart trevlig kväll med massa vin och prat. Vid ett tiden blev det en livsfarlig färd på cykel ner till stan. Frida, jag såg min sista stund. Försökte komma in på Etagé , men vakten köpte inte att alla inte hade åldern inne. Så Frida, Johanna och Emelie gav sej av till KB och jag gick in på Etagé med Åsa & Co. Efter ett tag träffade jag Anna och dansade runt lite med henne. Va ju sjukt länge sedan man va där, men stället är sej likt kan jag säga. Vid fyra tiden styrde jag mina steg hemåt. Dock slutade inte kvällen som man kan tänka sej, vilket är jävligt tråkigt.

Men förutom det så har helgen varit helt underbar!!!!


Mitt liv

På en öde plats vid havet, där kusten stupar brant,
       
har vattnet gjort en grotta, man inte ser från land.
  
Därinne finns en kista, jag ägt i alla år.
    
Och det är bara jag som känner platsen där den står.
Den kistan är en gömma,  för alla mina dar. 
För tider jag har levat, och för stunder jag har kvar.
Där spar jag alla saker, jag hittar på min stig.
Ja, kistan innehåller allt jag kallar för mitt liv.
Där har jag mina drömmar och mina sanningar.     
Där har jag mina sorger och brustna kärlekar.
Där har jag all min längtan och alla mina skratt.
Allt finns där i min kista, den är min egen skatt.
Och för varje dag blir kistan,  alltmera värdefull. 
För det falska rostar sönder, och det sanna blir till guld.
Därför ser jag, lika tydligt som i en bilderbok.
Om det jag finner är nåt värt eller bara gammalt skrot.
Men nu jagas jag av frestare,  varenda månlös natt. 
Dom känner till min kista, och dom fruktar för dess kraft.
Så dom prövar att förföra mej, med flärd och flyktig prakt.
Men helst vill dom förgöra mej och utplåna min skatt.
Men säljer jag min kista,  så kan jag inget mer. 
Då vet jag inte längre vad som är rätt eller fel.
Då mister jag min styrka, och då är jag inget hot.
Så jag släpper aldrig nyckeln till min egen bilderbok.
Nej, jag släpper aldrig nyckeln till min egen bilderbok.

Äntligen

Äntligen helg, igen!!!!

Har nyss kommit hem från föreläsning nr. 2 i planprocessens juridik. Var väl inte lika givande som gårdagens. Får ganska ofta pikar  för min underbara skånska, Frida känn dej träffad.

Nu tänkte jag försöka städa lite, plugga lite och kan ska bara ta det lugnt, kanske bara ta det lugnt största delen av tiden.

Ikväll ska jag träffa Magzter å Lena, ska bli mys, vet dock inte vad vi ska göra men ändå.

Imorgon frågade föräldrarna om jag ville följa med till Tyskland å handla sprit och titta runt lite. Syster ska med så tror faktiskt också att jag följer med. Var ju riktigt länge sedan bara familjen gjorde något, även om min bror inte ska med.

Hörs sen!!!


Vart är det förbannade biblioteket??

Idag började vi som sagt ny kurs i skolan, Planprocessens juridik. Det verkar väldigt kul faktiskt. Efter skolan följde jag Frida till frisören för att hon skulle klippa sej. Jag frågade desperat om de fått något återbud imorgon, men det hade de givetvis inte. Gick istället och hämtade min cykel som bott på jobb nu ett tag.

Vid 5 tiden gav jag mej iväg till Lund för att hämta Boken om MKB för detaljplan på biblioteket. Körde runt, runt, runt, runt, runt och runt, men hittade inget bibliotek och förövrigt ingenstans att stanna heller. Började bli riktigt irriterad, när jag äntligen hittade två nyss hemkommna resenärer att fråga. Han förklarade vänster vid rödljuset, höger, vänster, vänster, höger........ni fattar. Fortsatte köra och hittade fortfarande inte, ställde då bilen och gick. Sista hoppet var mamma, som tillslut lyckades vägleda mej. Vägen tillbaka till bilen var ju en annan gåta....

Väl ute på motorvägen körde jag till Media Markt för att köpa julklapp till Alvin. Hittade även Narnia Prins Caspian för 99:-, vilket klipp. Sista stoppet blev Cioop Fiorum för att handla lite och hälsa på Frida.

Äntligen hemma, fast ensam....

Såfie kommer hem i vecakn efter att ha varit i Austarlien i nästan 3 månader, ska bli väldigt kul att träffa henne!!!
Miss you!

Nä nu ska jag äta godis...

Mys med mamma

Va jättemysigt med mamma, inte träffats så på länge ju. Åkte ut till Burlöv center å shoppade lite. Hittade julgardiner, julklapp till Saga, fick en tröja + benvärmare, äntligen ett nytt puder. Efter d, ska det bjöd mamma mej på Elyseé, mums!!!!

Försöker desperat få tag på en klipp och slingtid på fredag dit på måndag, men jag kan inte vänta längre, mitt hår ser för jävligt ut. Nu kurs i skolan imorgon, spännande!!!

Väntar på älsklingen.....

Hjärtat fyller år!!!

Idag fyller baby år!!! Började morgonen med presentöppning. Han fick biljetter till Peter Jöbacks julkonsert, en jacka och ett par byxor. Stilig som bara den blev han. Ikväll ska han tyvärr jobba, men så blir det ju ibland.

Mamma kommer hit ikväll så vi ska gå i stan och kika lite, mysigt.


Julhandling

Igår va Frida och jag i stan och handlade en massa julsaker. Först började vi förstås med lunch på Espresso House, där jag som vanligt åt min chevre macka, Frida också förövrigt. Efter det blev det en hel del affärer och när vi var färdiga va vi helt slut båda två. Tänkte vissa lite av det som jag köpte.....


En fin adventsljusstake


Pyssel till ett julljusfat


Två strutar på Cervera


Också lite annat fint!!!!

RSS 2.0